22.12.2010

Tofu-punajuurikeittoa salvialla maustettuna

Kurkkukipuiselle flunssapotilaalle maistuu parhaiten kuuma ja helposti nieltävä keitto. Kun jääkapista löytyy pehmeää tofua ja pikkuisia punajuuria, unohdetaan perinteiset nenänavaajat eli inkiväärit ja chilit ja käytetäänkin mausteena punajuurta imartelevaa salviaa. Salvialla kun kerrotaan olevan yskänärsytystäkin lievittäviä ominaisuuksia! (Ja hyvin tämä soppa maistuu myös flunssattomille ruokailijoille.)

hyviä proteiineja tofusta ja siemenistä

Tofu-punajuurikeitto

n.600g punajuuria
n.5dl vettä

vajaa 1rkl rypsiöljyä
150g punasipulia
1 rkl balsamietikkaa
1 rkl fariinisokeria

300g pehmeää tofua
2 rkl balsamietikkaa
1rkl soijakastiketta
1,5 rkl kuivattua salviaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
1,5 dl soijakermaa

n. 3 rkl auringonkukansiemeniä
n. 2 tl soijakastiketta

Keitä kuoritut punajuuret pehmeiksi. Odotellessa karamellisoi hienonnetut sipulit: kuullota sipulit öljyssä, lisää sitten balsamietikka & fariinisokeri ja kypsennä kunnes sipulit ovat oikein pehmoisia.

Kun punajuuret ovat pehmeitä, lisää kattilaan karamellisoidut sipulit, tofu, balsamietikka, soijakastike, salvia ja mustapippuri. Soseuta sauvasekoittimella hienoksi ja keittele hiljalleen kymmenisen minuuttia. Lisää sitten soijakerma ja makusi mukaan suolaa. Kuumenna, tarkista maku, ja lisää tarvittaessa mausteita.

ihanan suolaiset siemenet sopivat myös salaatteihin!

Paahda kuumalla ja kuivalla paistinpannulla auringonkukansiemenet kauniin vaaleanruskeiksi, pirskota päälle soijakastiketta ja sekoita kunnes soija on ”kuivunut”. Tarjoile soppa siementen kanssa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...