19.12.2010

Viskisinappi


Äitini tekemä sinappi on ollut ehdoton jolukinkun/ -kalkkunan/ -soijaleikkeiden kaveri niin pitkään kuin muistan. Jopa joulupöydän nuorimmat herkkusuut (2v & 4v) vetävät mummin makeantulista sinappia sellaisella antaumuksella että puolensa on pidettävä!

Nyt kokeilin ensimmäistä kertaa valmistaa joulusinappia ihan itse - hämmästyen kuinka helppoa ja nopeaa sinapin valmistaminen onkaan! Ja makuakin on helppo varioida maustamalla sinappi erilaisilla etikoilla balsamietikasta hunajaiseen valkoviinietikkaan tai käyttämällä etikan tilalla konjakkia tai viskiä tms. 

kaunis lasipurkki lisää omatekoisen herkun viehätystä

Islay-sinappi

2 dl sinappijauhetta
2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
2 rkl savuista viskiä (Laphroaig)

Sekoita sokeri, sinappijauhe ja kerma keskenään ja siivilöi sekaan kananmunat (kalvoja ei haluta mukaan). Kuumenna kattilassa koko ajan sekoittaen kunnes sinappiseos pulpahtaa pari kertaa, nosta pois liedeltä ja lisää viski. Kaada seos puhtaisiin lasipurkkeihin. (Itse kuumensin lasitölkkejä 125 asteisessa uunissa viitisentoista minuuttia, kaadoin kuuman sinapin kuumiin tölkkeihin ja suljin tökit kiehuvassa vedessä keitetyillä kansilla. Jäähtyessään tölkkeihin muodostuu tyhjiö, ja oletan sinapin säilyvän jääkaapissa tämän ansiosta erinomaisesti jouluun saakka.)

1 kommentti:

  1. oli muuten hyvä resepti! Ja nopea, tein just toisen satsin puolikkaalla ohjeella ennen hiihtolenkille lähtöä, meniköhän purkin lämmittämisen kans yht 15min alusta siihen et sinapit purkissa.

    VastaaPoista

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...