20.3.2011

Stout-tuplasuklaakakku


Jos jääkaapissa sattuu olemaan pullo Young´s Double Chocolate stouttia ja nettisurffailu päätyy kyseistä olutta sisältävien browniesin reseptiin, ei liene muuta vaihtoehtoa kuin ryhtyä leipomishommiin. Ja se kyllä kannattaa! Jos siis sattuu olemaan tumman ja rikkaan suklaan ystävä.. Muokkasin ko. brownies-reseptin pehmeän täyteläiseksi kakuksi. Maistuu upealta kahvin tai kakkuun käytetyn oluen kanssa! Ja nokare sokeroimatonta kermavaahtoa tekee kakusta todellisen juhlaherkun.

synkeän tumma suklaakakku viettelee oluen ystävän

Stout-suklaakakku
(n. 26cm irtopohjavuokaan)

150 g 70% suklaata
175 g voita tai margariinia
ripaus suolaa jos voi on suolatonta
200 g ruokosokeria
2,5 dl stouttia tai porteria
75 g vehnäjauhoja
50 g tummaa kaakaojauhetta
2 kananmunaa

kun kakun pinta alkaa hieman repeillä, se on valmis

Sulata kattilassa voi ja suklaa, lisää sulaneeseen seokseen sokeri ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Sekoita kananmunat suklaaseokseen, vispaa kunnes seos on kiiltävää. Lisää sitten myös olut suklaaseokseen, varo, kuohahtaa! Sekoita keskenään jauhot ja kaakao ja sihtaa suklaaseokseen. Sekoita hyvin (älä vatkaa) ja kaada voideltuun irtopohjavuokaan. Paista 180 asteessa noin 25 min. Kakun on tarkoitus jäädä kosteaksi, eli jäähdytä sitä kunnolla ennen irtopohjavuoan reunojen poistamista. Sihtaa jäähtyneen kakun päälle tomusokeria ja herkuttele täyteläisen stoutin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Oon tämäntyylisen tummanbrowniekakun ja käyttänyt maustamiseen Havana club 7 years old tummaa rommia ja laittanut päälle sesaminsiemeniä jo uuniin laitettaessa. Tulee miellyttävän paahteinen maku niihinkin ^^ Suosittelen kokeilemaan myös näillä höysteillä. :)

    VastaaPoista
  2. Oi tumma rommi kyllä taatusti toimii! Seesaminsiemeniä en olekaan suklaan kanssa yhdistänyt, pitääpäs pistää muistiin! Kiitos vinkistä:)

    VastaaPoista

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...