12.7.2011

Ranskankermassa marinoitua mozzarellaa

Aah.. Siinä vaiheessa kun maistoin tekeytymässä ollutta alkuruoka-mozzarellaa, meinasin soittaa vieraille ja ilmoittaa ettei nyt sovikaan tulla. Sillä olisin oikeastaan halunnut syödä neljälle hengelle varatun alkuruoan ihan yksinäni.. Resepti on Jamie Oliverin kirjasta ”Alastoman kokin onnenpäivät” (WSOY 2004) ja kaikessa konstailemattomuudessaan aivan parhautta. Tämän ovat todenneet myös muut ruokabloggaajat. Lisäpisteet uskomattoman kauniista ulkonäöstä ja variointimahdollisuuksista. Nam.

lemppariyrttini timjami toimii tässäkin. oliiviöljy vielä puuttuu herkkujuustolautaselta.
 
Ranskankermassa marinoitua mozzarellaa
(neljälle)

4 palloa mozzarellaa
1 hyvin pesty sitruuna
6-8 rkl ranskankermaa (käytin 120 g smetanaa notkistettuna 1 rkl:lla kuohukermaa)
tuore chilipalko (käytin kuivattua hyvin maltillisesti, olisi voinut olla enemmänkin)
suolaa
mustapippuria
hyvää oliiviöljyä
tuoreta meiramia (käytin kuivattua ja lisäksi tuoretta timjamia)

Leikkaa mozzarella sentin viipaleiksi ja levitä ne vadille. Lusikoi päälle ranskankermaa ja rouhaise päälle hieman suolaa ja mustapippuria. Raasta päälle sitruunan kuori, purista päälle myös n. puolikkaan sitruunan mehu. Silppua komeuden päälle myös chili (siemenet poistettu), meiramin lehdet ja roiskaise viimeiseksi muutama ruokalusikallista hyvää oliiviöljyä. Säilyy jääkaapissa pari päivää, ei tosin siinä tapauksessa jos jollakulla vain on vähänkään vihiä jääkaapista löytyvästä herkusta..

kuinka ruoka voi näyttääkin näin kauniilta!

Alkuruoaksi mozzarella maistuu upealle basilikasilpulla maustetuiden tuoreiden tomaattien kera. Ja jos leipä maistuu, tuoreella leivällä on aivan ihanaa pyyhkiä viimeisetkin ranskankermat mozzarellavadilta parempiin suihin..

3 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa herkulliselta! Ehdottomasti kokeiluun.

    VastaaPoista
  2. Tuo muuten toimii upeasti myös jos sitruunan mehun korvaa vaikkapa hunajaisella valkoviinietikalla! Ja mausteitakin voi tosiaan varioida vaikka miten! Ihanaa:)

    VastaaPoista
  3. Tarvitseeko tätä paistaa mitenkään? :) ajattelin tänään illalliselle tehdä tätä kavereille :)

    VastaaPoista

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...