4.3.2012

Vuohenjuustosalaatti kriek-vinaigretella

Meillä ei ole viime aikoina ihmeellisesti syöty. Kurkkutautisen kokin ruokavalion perustana ovat olleet spelttimannavelli ja tuoremehu yhdistettynä avokadoon suoraan kuoresta lusikoiden. Lyömätön "maistuu aina" -ateria on useammin kuin kerran ollut lautasellinen hapankorppuja palvikinkulla ja kermajuustolla. (Eikä missään nimessä mitään kasviksia.) Teetä on kulunut litroittain. Kuumeessa on syöty ihan mitä tahansa moskaa mikä on sattunut maistumaan- kotimaisen hampurilaisketjun pekoniaterioista ihaniin E-koodikyllästeisiin sipseihin ja dippikastikkeisiin. (Taudin välttänyt puoliso sentään kunnostautui leipaisemalla ihan omin pikku kätösin pekoni-jauheliha-pihvejä kotikutoisten hampurilaisten välliin, ilmeisesti hesehampparit maistuivatkin vain flunssaiselle syöjälle..) Koska lentsu on estänyt keväthangista ja auringonpaisteesta nautiskelun, jotain aurinkoisen raikasta voi tavoitella edes lautasella- sitten kunhan makuaisti taas alkaa toimia..

aurinkoa! raikkautta!

Seuraava salaatti on kaikessa yksinkertaisuudessaan herkullinen - jujuna on parittaa vuohenjuuston happamaa rasvaisuutta taittamaan hapokas olut, jota kaadetaan juomalasin lisäksi myös salaatinkastikkeeseen. Rapeaksi paistettu juusto ja rapsakan suolaiset pinjansiemenet tekevät annoksesta ihanan täyteläisen pääruoan, mutta pienempänä annoksena salaatti passaa myös hauskaksi alkuruoaksi. Granaattiomenan raikkaat siemenet tuovat suussa poksahdellessaan mieleen raikkaan kevätauringon, villimmällä mielikuvituksella siunatun mieli tosin makumatkaa kertaheitolla lähi-idän paahtavan auringon alle..

etelän hetelmiä myös pulloissa

Vuohenjuustosalaatti kriek-vinaigretella
(neljälle suurehkoksi alkuruoaksi)

vinaigrette:
0,5 dl kylmäpuristettua neitsytoliiviöljyä
0,5 dl Cantillon Kriek 100% Bio –olutta tai muu hedelmälambic
1 tl juoksevaa hunajaa
n. ½ tl suolaa
pari kierrosta mustapippuria myllystä

hippi-lambic taipuu herkuksi salaattisoossiksi

vuohenjuustosalaatti:
n. 200 g rucolaa sisältävää salaattisekoitusta (rucolaa, vuonankaalta, jäävuorisalaattia, punasikuria )
yhden granaattiomenan siemenet
2 kypsää päärynää lohkottuna
muutama kevätsipuli hienonnettuna
100 g pinjansiemeniä
n. 400 g vuohenjuustoa (chevre)
n. 2 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria

Valmista vinaigrette maustamalla öljyn ja oluen seos hunajalla, suolalla ja mustapippurilla. Paahda pinjansiemenet kauniin ruskeiksi kuivalla paistinpannulla ja suolaa ne kevyesti. Kokoa juustolle salaattipeti salaateista, granaattiomenoista, päärynöistä ja kevätsipuleista. Mausta vinaigretella (helpointa pyöräyttää ensin puolet vinaigretesta vihersalaatin kanssa kulhossa ja roiskia sitten loppu vinaigrette valmiin annoksen päälle kun hedelmät sun muutkin ovat mukana). Leikkaa vuohenjuusto n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi ja paista viipaleet kuumalla paistinpannulla oliiviöljyssä molemmin puolin. Nosta paistetut juustoviipaleet salaattipedille ja ripottele päälle pinjansiemenet. Juomalasiin passaa kaataa vinaigretteenkin käytettyä kirsikkaolutta, joka toimii muuten myös mainiona aperitiivina aterialle kuin aterialle!

olut passaa myös salaattien ja kasvisruokien seuraan, ja hei sen pullon voi jakaa!

5 kommenttia:

  1. Mitenkä mainio idis laittaa lambicia salaattisoossiin. Kokeiluun menee!
    Paranemisia pikaisia sinne!

    VastaaPoista
  2. Ainakin idis oli huomattavasti toteutuskelpoisempi kuin käyttää soossioluena jotajin humalapommia! (Ehkä ihan kaikkea ei kantsisi aina testata..) Luulen että paraneminen on hyvällä mallilla- suklaa ja jäätelökin alkaa jo maistua;)

    VastaaPoista

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...